Seene bruschetted Fortega
3 Portion
Metsaseeni nt. kukeseeni | 150 g |
Võid | 20-30 g |
Õli | 1 sl |
Salveilehti | 2-3 tk |
Sibulat (väiksemat sorti) | 1 tk |
Alma vahukoort | 50 ml |
Valio Forte juustu | 30-40 g |
Soola | |
Pipart | |
Valget veini | |
Peterselli |
Haki sibul ja seened peeneks. Pruunista võis ja õlis sibul. Lisa tükeldatud seened ja puruks rebitud salvei. Pruunista umbes 5 min. vajadusel võid lisada veel natuke võid. Mida rohkem seda uhkem! Kui seened ajavad välja palju vett, siis mina soovitaksin enamus sellest ära kallata ja kuumutada seeni senikaua kuni vedelik on kadunud ja alles siis lisada juurde võid. Järgmiseks lisa valge vein ja vahukoor. Kuumuta paar kolm minutit, lisa riivitud Forte juust ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri soojalt röstitud krõbedal saial. Puista peale Forte laaste ja peterselli.
Retsepti on loonud Anni Arro, olles inspireeritud Forte juustust.