Pashakook
10 Portion
Põhi:
Muna | 4 |
Suhkrut | 1 dl |
Jahu | 1 dl |
Kartulitärklist | 1 dl |
Küpsetuspulbrit | 1 tl |
Vormi määrimiseks Valio meiereivõid | |
Immutamiseks: Õuna- või pirnimahla |
Täidis:
Väike ananassikonserv | |
Valio Alma maitsestamata kohupiimapastat | 1 pakk |
Sidrunimahla | 2 sl |
Suhkrut | 1 dl |
Vanillisuhkrut | 2 tl |
Jahvatatud mandleid | 1 dl |
Kuivatatud puuviljasegu | 200 g |
Valio Alma vahukoort | 4 dl |
Kaunistuseks: viinamarju, konservaprikoose, melissi |
Vahusta toatemperatuuril seisnud munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Ühenda kuivained omavahel ja sõelu need munavahu hulka. Sega vahtu ettevaatlikult ja kalla taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175kraadises ahjus u 35 minutit, jahuta ning lõika jahtunud koogipõhi kolmeks kihiks. Vahusta koor, haki kuivatatud puuviljad ning sega kõik täidise ained omavahel. Niisuta kõiki koogikihte mahlaga, nõruta ananassitükid ja laota pool konservi alumisele koogikihile. Tõsta peale täidis, kata teise kihiga, lisa teine pool ananassikonservist, täidis ja kolmas koogikiht. Kata pealmine kiht ülejäänud täidisega, lase koogil külmkapis maitsestuda ning kaunista vahetult enne lauale toomist puuviljade ja melissiga.