Baklažaani timbal spinati salati ja värske basiiliku kastmega
Oliivõli | 2 spl |
Baklažaani | 2 tk |
Suvikõrvitsat | 1 tk |
Valio Atleet Originaal juustu | 200 g |
Šallotsibulat | 3 tk |
Küüslauguküünt | 1 tk |
Basiilikut | ~8 lehte |
Valio Forte juustu | 50 g |
Soola | |
Pipart | |
Kappareid | |
Balsamicot | |
Spinatilehti |
Kaste/Dipp
Alma hapukoort 20% | 150 g |
Basiilikut | |
Musta pipart | |
Soola |
Lõika baklažaanist u. 1 cm paksused rattad ning grilli neid mõlemalt küljelt umbes 2 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Ülejäänud köögiviljadest lõika väikesed kuubikud ning kuumuta need oliivõliga kergelt läbi. Sega hulka balsamico, oliivid, kapparid, ja peeneks hakitud basiilik. Kuumuta veel pisut. Eemalda tulelt ja jäta jahtuma. Aseta timbali vormi põhja baklažaanist lõigatud ratas, millele aseta mõni lusikatäis köögiviljasegu, puista üle eelnevalt riivitud Valio Atleet juustuga. Korda, kuni vorm on ääreni täidetud, kuid jälgi, et viimaseks kihiks jääks baklažaaniratas. Täida ka ülejäänud vormid ning küpseta ahjus 180 C juures u. 12-15 minutit.
Timbali juurde serveeritava dippi valmistamist alusta sellest, et püreestad basiiliku lehed toidukombainis väga peeneks. Saadud püree sega kokku hapukoorega ja maitseainetega.
Serveerimisel aseta timbalid taldrikule koos spinati lehtedega, lisa lusikas kastet ning kaunista Forte laastudega.