Baklažaani timbal spinati salati ja värske basiiliku kastmega

Oliivõli 2 spl
Baklažaani 2 tk
Suvikõrvitsat 1 tk
Valio Atleet Originaal juustu 200 g
Šallotsibulat 3 tk
Küüslauguküünt 1 tk
Basiilikut ~8 lehte
Valio Forte juustu 50 g
Soola
Pipart
Kappareid
Balsamicot
Spinatilehti

Kaste/Dipp

Alma hapukoort 20% 150 g
Basiilikut
Musta pipart
Soola

Lõika baklažaanist u. 1 cm paksused rattad ning grilli neid mõlemalt küljelt umbes 2 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Ülejäänud köögiviljadest lõika väikesed kuubikud ning kuumuta need oliivõliga kergelt läbi. Sega hulka balsamico, oliivid, kapparid, ja peeneks hakitud basiilik. Kuumuta veel pisut. Eemalda tulelt ja jäta jahtuma. Aseta timbali vormi põhja baklažaanist lõigatud ratas, millele aseta mõni lusikatäis köögiviljasegu, puista üle eelnevalt riivitud Valio Atleet juustuga. Korda, kuni vorm on ääreni täidetud, kuid jälgi, et viimaseks kihiks jääks baklažaaniratas. Täida ka ülejäänud vormid ning küpseta ahjus 180 C juures u. 12-15 minutit.


Timbali juurde serveeritava dippi valmistamist alusta sellest, et püreestad basiiliku lehed toidukombainis väga peeneks. Saadud püree sega kokku hapukoorega ja maitseainetega.
 

Serveerimisel aseta timbalid taldrikule koos spinati lehtedega, lisa lusikas kastet ning kaunista Forte laastudega.