Maitseküllane juustufondüü

Valget veini 180 ml
Valio Mustapekka küüslaugu toorjuustu 50g
Valio Mustapekka magusa chilli toorjuustu 50g
Valio Mustapekka musta pipra toorjuustu 25g
Riivitud Valio Forte Speciale´t 100g
Riivitud Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu 50g
Küüslauku 2 küünt
Jahu
Soola

Dippimiseks

Gruusia leiba
Pärlsibulaid
Kornishone ehk kokteilikurke

Tükelda Valio Mustapekka toorjuustud väikesteks kuubikuteks ning riivi Forte Speciale ning Kuninga Gouda. Sega juustud väikese koguse jahuga, nii palju, et juust saaks kerge jahu katte.

Lõika küüslauk pooleks ja hõõru sellega  poti siseküljed. Lisa vein. Madalal temperatuuril kuumuta vein, peaaegu keemiseni, lisa juustud ja kuumuta pidevalt segades kuni saavutad ühtlase massi.

Naudi maitseküllast tulemust pärlsibulate ning kokteilikurkidega või tükkideks rebitud ning ahjus kuldpruuniks ja krõbedaks küpsetatud Gruusia leivaga.

Allikas: Buduaar