Maitseküllane juustufondüü
Valget veini | 180 ml |
Valio Mustapekka küüslaugu toorjuustu | 50g |
Valio Mustapekka magusa chilli toorjuustu | 50g |
Valio Mustapekka musta pipra toorjuustu | 25g |
Riivitud Valio Forte Speciale´t | 100g |
Riivitud Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu | 50g |
Küüslauku | 2 küünt |
Jahu | |
Soola |
Dippimiseks
Gruusia leiba | |
Pärlsibulaid | |
Kornishone ehk kokteilikurke |
Tükelda Valio Mustapekka toorjuustud väikesteks kuubikuteks ning riivi Forte Speciale ning Kuninga Gouda. Sega juustud väikese koguse jahuga, nii palju, et juust saaks kerge jahu katte.
Lõika küüslauk pooleks ja hõõru sellega poti siseküljed. Lisa vein. Madalal temperatuuril kuumuta vein, peaaegu keemiseni, lisa juustud ja kuumuta pidevalt segades kuni saavutad ühtlase massi.
Naudi maitseküllast tulemust pärlsibulate ning kokteilikurkidega või tükkideks rebitud ning ahjus kuldpruuniks ja krõbedaks küpsetatud Gruusia leivaga.
Allikas: Buduaar