Suitsukala võileivatort
Heledat ning tumedat vormileiba | 1 pk |
Alma hapukoort 20% | 150 g |
Toorjuustu | 150 g |
Suitsukala (näiteks lõhe) | 300 g |
Peeneks hakitud tilli | 10 g |
Želatiinilehti | 4 tk |
Alma vahukoort 35% | 180 g |
Sidrunipipart | |
Soola | |
Valio Atleet Kuldset juustu | 100 g |
Kalapuljongi kuubik | 1 |
Kaunistuseks
Tomatit, kurki, tilli, sidrunit jne |
Esmalt tee valmis võileivatordi täidis. Sega omavahel kokku Alma hapukoor ja toorjuust ning maitsesta segu soola ning pipraga. Seejärel haki suitsukala ning till peeneks ja lisa hapukoore segule. Leota želatiini lehed külmas vees pehmeks, nõruta ning sulata õrnal kuumusel. Sulanud želatiin sega hapukoore-suitsukala massi hulka. Seejärel vahusta vahukoor ning sega see ettevaatlikult täidisesegu massi hulka.
Kui täidis on valmis võib asuda võileivatordi meisterdamise juurde, selleks vooderda küpsetusvormi põhi (mille oled juba katnud küpsetuspaberiga) heleda vormileivaga. Niisuta leivapõhja kalapuljongiga. Tõsta täidis vormi ning määri ühtlaselt laiali. Aseta nüüd peale tumeda vormileiva kiht ning niisuta ka seda kalapuljongiga. Kata võileivatort vormi äärtelt väljaulatuvate küpsetuspaberi lehtedega ja aseta paariks tunniks külmikusse tarduma.
Võileivatordi kaunistamiseks sega vahukoor ja sulatatud Atleet juust ühte nõusse ning vahusta tugevaks vahuks. Kata tardunud võileivatort valminud massiga (vajadusel võid kasutada selleks pritskotti). Ülemise kihi kaunistuseks kasuta endale meeldivaid tooraineid, näiteks tomatit, kurki, suitsukala, sidrunit jne.
Mis muud, kui lase heal maitsta!