Singi - juustupirukas
8 Portion
Alma Eesti või | 120 g |
Nisujahu | 120 g |
Alma maitsestamata kohupiim | 120 g |
Küpsetuspulber | 1/2 tl |
Täidis
Sink | 300 g |
Peeneks hakitud sibul | 50 g |
Ananassi tükid | 70 g |
Valio Lacey Swiss juust | 200 g |
Alma vahukoor | 250 g |
Kanamunad | 4 tk |
Sool | |
Pipar |
Valmista tainas: sega Alma või, jahu ja eelnevalt jahu hulka lisatud küpsetuspulber omavahel kokku. Tekkinud muredale tainale sega hulka Alma maitsestamata kohupiim ning seejärel lase sellel külmikus kaks tundi seista. Rulli tainapõhi 3 mm paksuseks ja kata sellega 30 cm läbimõõduga pirukavormi põhi.
Puista tainale tükeldatud sink, sibul, ananass ja riivitud Lacey Swiss juust. Sega vahukoor ja munad, maitsesta soola ja pipraga. Vala saadud munamass tainapõhjale. Küpseta ahjus 190 C juures u. 40 minutit.
Enne serveerimist lase natuke jahtuda. Juustune pirukas sobib suurepäraselt nii pidulauale kui ka maitsvaks hommikusöögiks!
Head isu!