Fettucine’d tomati-lihapallikastmega
2 Portion
Fettucine’sid või spagette | 200 g |
Forte juustu (serveerimiseks) |
Lihapallid:
Veise hakkliha | 200-250 g |
Sibulat (väiksemat) | 1/2 tk |
Küüslauguküünt | 1 tk |
Soola | |
Pipart | |
Rosmariini | |
Peterselli | |
Jahu (lihapallide veeretamiseks) | |
Õli (praadimiseks) |
Tomatikaste:
Baklažaani | 1/2 tk |
Sibulat | 1 tk |
Küüslauguküünt | 2 tk |
Purustatud tomateid (konservis) | 400 g |
Valget veini | |
Soola | |
Pipart | |
Suhkrut | |
Basiilikut |
Sega kokku lihamass ja jahust läbi veeretades vormi lihapallikesed. Prae pallid kuumas õlis igalt küljelt ilusaks kuldseks. Eemalda pannilt.
Lõika baklažaan kuubikuteks ja prae õlis ilusaks kuldseks. Lisa sibul ja küüslauk, pruunista pisut ning lisa purustatud tomatid ja vein. Sega läbi ja lisa lihapallid. Keeda kastet vähemalt 20 min. maitsesta kastet soola, pipra ja suhkruga. Et kaste liiga paksuks ei läheks, lisa natuke vett. Kõige lõpus maitsesta värske basiilikuga.
Keeda pasta al denteks ja serveeri kuumalt koos tomati-lihapallikastme, hakitud peterselli ja riivitud Forte juustuga.