Rannakarbid vürtsköömne, pesto ja Mustapekka küüslaugu toorjuustuga
värskeid rannakarpe | 1 kg |
oliiviõli | 3 spl |
küüslauguküünt | 2 |
jahvatatud vürtsköömet | 1/2 tl |
tšillihelbeid | 1 tl |
tomat, tükeldatud | 1 |
kuiva valget veini | 100 ml |
kanapuljongit | 400 ml |
Mustapekka küüslaugu toorjuustu kreem
Valio Mustapekka küüslaugu toorjuustu | 200 g |
Valio Hollandi leibjuustu, väikesteks kuubikuteks hakitud | 100 g |
pestot | 2 spl |
sidrunimahla | 2 spl |
sidruni koor | 1 |
oliiviõli | 4 spl |
Jälgi, et rannakarbid oleksid korralikult puhastatud. Viska ära kõik, mis on lahtised ning koputamisel enam ei sulgu. Kuumuta suurel pannil õli koos küüslaugu, jahvatatud vürtsköömne, tšilli ja tomatiga. Sega läbi ning kui pann on piisavalt kuum vala peale pestud rannakarbid. Lisa vein ja puljong, kata kaanega. Keeda aeg ajalt raputades ca 5 minutit. Võta tulelt ning viska ära kõik karbid, mis pole korralikult avanenud.
Järgnevalt valmista Mustapekka toorjuustu kreem, selleks sega kõik koostisosad, välja arvatud oliivõli, kokku. Lisa 4 supilusikatäit rannakarbi keeduvett. Sega ja maitsesta soola ning pipraga.
Pane lahtised rannakarbid küpsetusplaadile või kuumakindlale serveerimisalusele. Vala peale Mustapekka toorjuustu kreem ning piserda oliivõliga, seejärel aseta kuuma grilli alla ca 2 minutiks. Kaunista basiiliku lehtedega ja serveeri koheselt.
Head isu!