Kõrvitsa risoto Forte juustuga
2 Portion
Forte juustu | 100 g |
Risotoriisi (näiteks Arborio) | 100 g |
Valget veini | 0,5 klaasi |
Köögiviljapuljongit | 0,5 l |
Võid | 50 g |
Sibulat | 1 tk |
Rosmariinioksakest | 1 tk |
Puhastatud muskaatkõrvitsat | 300 g |
Küüslaugupead | 1 tk |
Oliivõli | 1 tk |
Soola |
Lõika kõrvits kuubikuteks ja eemalda küüslaugupeal paberilaadne kiht. Aseta kuubikud ahjuvormi, piserda üle oliiviõliga, maitsesta soolaga. Sinna samma ahjuvormi aseta ka terve küüslaugupea. Küpseta 200 C juures ca 20-25 min ehk kuni kõrvits on ilus kuldne. Lase küüslaugul maha jahtuda. Võta küüslaugu küüned koorest välja. Kui küüned lähevad pisut katki, pole hullu, sest niikuinii lähevad nad risoto sees üheks massiks.
Kuumuta puljong ja hoia käepärast. Haki sibul peeneks. Sulata potis või ja lisa sibul ning rosmariin. Pruunista pisut. Lisa risotoriis ja prae paar minutikest. Hakka tasapisi puljongit lisama, niiet riis oleks kogu aeg vedelikuga kaetud. Ära lase risotol ära kuivada! Sega riisi pidevalt. Kohe, kui tundub, et vedelikku on juurde vaja, lisa puljongit. Vahepeal kalla puljongi asemel pool klaasi valget veini. Kui oled risotot niimoodi seganud 15 min, lisa riivitud Forte juust, kõrvitsakuubikud ja küüslauguküüned. Keeda veel 5-6 minutit. Riis peab jääma al dente, aga kreemja kastmega.
Serveeri risotot kuumalt Forte laastude ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Retsepti koostas Anni Arro