Valio Juustufondüü

5 Portion

Valio Kuninga Gouda Pühapäeva juustu 300g
Valio Lacey Swiss 350g
valget kuiva veini 3dl
maisitärklist 1sl
värskelt jahvatatud musta pipart 1/4 tl
küüslauguküüs 1
kirsilikööri 2sl

Riivi juust. Hõõru fondüünõu seestpoolt küüslauguga. Kuumuta valget veini kuni see on aurama hakanud ning lisa sellele seejärel riivitud juust ja tärklis. Kuumuta pidevalt segades (ära lase keema), lisa kirsiliköör ja värskelt jahvatatud pipar ning kuumuta veel minut. Valminud fondüü aseta soojusseadmele (selle puudumisel võid kasutada teeküünalt). Mõlemal juhul ära unusta fondüüd aeg-ajalt segada ning jälgi ka seda, et kuumus poleks poti all liiga suur ja fondüü keema ei tõuseks.

Dippimiseks võid kasutada väikeseid kurke, marineeritud pärlsibulaid, tumedaid viinamarju, pikka saia, kirsstomateid ja tillukesi šampinjone. Tõsta dippimiseks mõeldud toiduained eraldi taldrikutele või kaussidesse, kust neid on hea võtta ja fondüüsse dippida. Saiakuubikuid lõigates tasub tähelepanu pöörata sellele, et tükid oleks koos krõbeda koorikuga, sest muidu võivad nad kergesti kahvli otsast fondüüsse lipsata.