Punase sibula ja Gouda juustuga täidetud korvikesed
12 Portion
Muretainast | 500g |
Punast sibulat | 2 |
Punast veini | 2 sl |
Oliiviõli | 2 sl |
Balsamicot | 2 sl |
Musti oliive | 10-15 |
Paprikat | 1-2 |
Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu | 200 g |
Värsket tüümiani |
Kuumuta ahi 200 kraadini. Täida väikesed, umbes 10 cm läbimõõduga küpsetusvormid õhukeselt lahti rullitud muretaignaga. Kata taigen küpsetuspaberiga ning aseta paberile raskuseks kuivatatud herned, tatar või mõni muu kuivaine. Küpseta u 15 minutit või kuni taigen on hakanud muutuma kuldpruuniks. Eemalda raskuseks asetatud kuivained ning küpsetuspaber ja küpseta veel 5 minutit.
Korvidega samal ajal võid küpsetada ka paprika: selleks lõika puhastatud paprika neljaks ja küpseta nahk üleval pool, kuni paprika hakkab pealt pruunistuma. Eemalda paprika ahjust ning aseta kilekotti, mille otsa tee sõlm. Jahtunud paprikal eemalda koor ning lõika ribadeks.
Samal ajal, kui taigen küpseb, lõika sibulast rattad. Kuumuta pannil õli ning küpseta õrnal tulel sibularattaid, kuni need on hakanud pehmemaks muutuma (võimalik, et sibularattaid tuleb küpsetada mitmes osas, sest küpsetamisel peaksid nad jääma terved ja seepärast ei ole hea neid pannile kuhjata, vaid küpsetada ühes kihis). Pehmenema hakanud sibularatastele vala peale balsamicot ja lisa ka mõned tüümianioksad. Hauta 5–10 minutit ja eemalda pliidilt.
Valmis korvide põhja aseta esmalt viiludeks lõigatud oliivid ja tükeldatud paprika. Tõsta korvikesse punase sibula ratas ning kõige peale viil Valio Gouda juustu. Küpseta ahjus veel pisut, kuni juust on hakanud sulama ning võtnud pruunika tooni.