Apelsini pasha
Alma maitsestamata kohupiimakreemi | 250 g |
Valio meiereivõid | 150 g |
Suhkrut | 1.5 dl |
Muna | 1 |
Alma vahukoort | 2 dl |
Apelsinimarmelaadi | 1 dl |
Mandlilaaste | 3/4 dl |
Vanillisuhkrut | 1 spl |
Vahusta toasoe Valio või ja suhkur, lisa muna ning sega läbi. Seejärel lisa Alma kohupiimakreem ja vahustamata Alma vahukoor ning vala pashamass potti. Kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades kuni mass vedelamaks muutub ja aurama hakkab, siis võta pott tulelt ja lase pashal umbes 2 tundi jahtuda. Jahtunud mass maitsesta marmelaadi, vanillisuhkru ja purustatud mandlilaastudega ning vala marliga vooderdatud pashavormi või sõelale nõrguma. Pärast nõrgumist pane ööseks külmkappi laagerduma.
Järgmisel päeval raputa tahenenud pasha vormist välja nägusale lihavõttetaldrikule. Kaunistuseks kasuta kompotipuuvilju või külmutatud marju ja Alma vahukoort.