Kihiline tarretis Alma mangomaiusega
6 Portion
õunamahla | 350 ml |
želatiini | 6 lehte |
II tarretise kiht
küpset mangot | 1 tk (450 g) |
Alma mangojogurtimaiust | 2 pk (400 g) |
želatiini | 6 lehte |
Alma piima | 0,5 dl |
III tarretise kiht
õunamahla | 350 ml |
želatiini | 6 lehte |
Kaunistamiseks
Alma vahukoort | 3 dl |
suhkrut | 2-3 sl |
riivitud šokolaadi |
Võta 6 magustoidukaussi. I kihi jaoks paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta 0,5 dl kuumas õunamahlas, sega see ülejäänud õunamahla hulka ja jaga võrdselt magustoidunõudesse ning tõsta jahedasse tarduma vähemalt pooleks tunniks.
Teise kihi jaoks koori ja püreeri mango ning sega Alma mangojogurtimaiusega. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Vala želatiin segades maiuse hulka. Jaga segu võrdselt magustoidunõude vahel ja tõsta uuesti vähemalt pooleks tunniks külma.
III kiht valmista samamoodi nagu esimene kiht ja vala magustoidunõudesse ning tõsta tarretis veel vähemalt tunniks jahedasse.
Kui tarretised on tardunud, vahusta Alma vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi tordipritsi abil magustoidule ning kaunista riivitud šokolaadiga.
Head nautimist!
Jaanika & Signe
Valio toidublogijad