Rabarberikook

4 Portion

Vormi põhjale:

Sulatatud Valio Meiereivõid 25 g
Fariinsuhkrut 1 dl
Rabarberitükke 5 dl
Riivitud ingverit ½ tl

Taigen:

Valio Meiereivõid 100 g
Suhkrut 1 dl
Muna 2
Küpsetuspulbrit 1 tl
Jahu 2,5 dl
Vanillisuhkrut 1 tl
Valio Alma vahukoort 1 dl

Ingverikoor:

Valio Alma vahustatud vahukoort 1 dl
Vanillisuhkrut 1 tl
Riivitud ingverit ¼ tl

Kata tasase põhjaga koogivormi põhi paraja suurusega küpsetuspaberiga ning määri vormi ääred ja küpsetuspaber sulatatud võiga. Laota põhjale omavahel segatud fariinsuhkur, rabarberitükid ja riivitud ingver. Klopi või ja suhkur ning lisa kõvasti vahustades juurde munad. Ühenda kuivained omavahel ja sega segu koorega vaheldumisi muna-suhkruvahu hulka. Sega tainas ühtlaseks ja kalla vormi rabarberitükkide peale. Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit, jahuta, keera vorm kummuli ja eemalda koogilt ettevaatlikult küpsetuspaber. Paku küpsetist koos ingverimaitselise vahukoorega.