Tiramisu
8 Portion
Kanamuna | 4 tk |
Nisujahu | 3/4 dl |
Küpsetuspulbrit | 1 tl |
Tärklist | 3 spl |
Niisutus
Külma espressot | 1 1/2 dl |
Täidis
Toorjuustu | 200 g |
Valio Alma hapukoort | 75 g |
Munakollast | 2 tk |
Vana Tallinna likööri | 3 spl |
Suhkrut | 1 1/2 dl |
Munavalget | 2 tk |
Alma vahukoort | 1 dl |
Katteks
Jahvatatud kakaod |
Esmalt valmista koogipõhi. Selleks vahusta munad paksuks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka ühte segatud kuivained. Aseta tainas küpsetuspaberile, määri ühtlaselt laiali ja küpseta ahjus 200 C juures umbes 10 minutit. Seejärel jahuta ja lõika jahtunud põhjast kaks võrdset tükki. Niisuta mõlemad kihid espressoga. Sega toorjuustu ja Alma hapukoore hulka Vana Tallinn, munakollased ja pool suhkrust. Vahusta munavalged järgi jäänud suhkruga tugevaks vahuks ning vahusta ka vahukoor. Sega vahud õrnalt toorjuustuga. Määri pool täidisest niisutatud koogipõhjale, tõsta teine koogipõhi täidisekihile ja määri sellele ülejäänud täidis. Silu pinnad ühtlaseks. Kata valmis kook fooliumiga ja lase seista kuni järgmise päevani. Enne serveerimist sõelu pinnale kakao.