Lihavõtte kohupiimamaius
Alma 20% hapukoort | 350 g |
Alma vahukoort 35% | 2 dl |
Alma rosina-vanilli kohupiimakreemi | 380 g |
Vanillisuhkrut | 2 tl |
Suhkrut | 75 g |
granaatõuna | 2 tk |
Metspähkleid | 100 g |
Želatiini | 10 lehte |
Alma 2,5% piima | 1 dl |
Piimašokolaadi | 100 g |
Vahusta hapukoor õhuliseks, see võtab aega vähemalt 20 minutit. Teises kausis vahusta Alma vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa samal ajal vahustamist jätkates Alma rosina-vanilli kohupiimakreem. Sega juurde hakitud metspähklid ja enamus granaatõunaseemnetest (jäta väike osa granaatõunaseemneid kaunistuseks). Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud hapukoor.
Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista želatiin segades kohupiimasegu hulka ja vala segu vormi tarretuma.
Lase vähemalt 2 tundi jahedas tarretuda ja kummuta seejärel taldrikule. Sulata šokolaad vesivannil ja nirista kohupiimamaiusele. Kaunista granaatõunaseemnetega ja serveeri.
Kauneid lihavõttepühi,
Jaanika ja Signe
Valio toidublogijad