Lihavõtte kohupiimamaius

Alma 20% hapukoort 350 g
Alma vahukoort 35% 2 dl
Alma rosina-vanilli kohupiimakreemi 380 g
Vanillisuhkrut 2 tl
Suhkrut 75 g
granaatõuna 2 tk
Metspähkleid 100 g
Želatiini 10 lehte
Alma 2,5% piima 1 dl
Piimašokolaadi 100 g


Vahusta hapukoor õhuliseks, see võtab aega vähemalt 20 minutit. Teises kausis vahusta Alma vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa samal ajal vahustamist jätkates Alma rosina-vanilli kohupiimakreem. Sega juurde hakitud metspähklid ja enamus granaatõunaseemnetest (jäta väike osa granaatõunaseemneid kaunistuseks). Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud hapukoor.
 

Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista želatiin segades kohupiimasegu hulka ja vala segu vormi tarretuma.


Lase vähemalt 2 tundi jahedas tarretuda ja kummuta seejärel taldrikule. Sulata šokolaad vesivannil ja nirista kohupiimamaiusele. Kaunista granaatõunaseemnetega ja serveeri.

 

 Kauneid lihavõttepühi,

 Jaanika ja Signe

 Valio toidublogijad