Täidetud paprika seentega
6 Portion
Paprika | 6 suurt |
Sool | näpuotsatäis |
Must pipar | näpuotsatäis |
Seenetäidis
Eeltöödeldud seeni | 250 g |
Alma Eesti võid | 2 spl |
Sibulat | 1 tk |
Küüslauguküünt | 1 tk |
Soola | 1/2 tl |
Valio Ruoka Mustapekka toidukoort | 250 ml |
Keedetud pikateralist riisi | 2,5 dl |
Riivitud juustu | 150 g |
Lõika paprikal ülemine osa ära ning eemalda seest seemned ja südamik. Pane paprikad umbes 1-2 minutiks keevasse vette, et need muutuksid natuke pehmemaks. Lase seejärel jahtuda ning aseta küpsetamisalusele selliselt, et avatud pool jääks üles (vajadusel lõika alumisest otsast väike viil ära, et paprika püsti seisaks). Puista sisse natuke soola ja pipart.
Seenetäidis
Kasuta endale meelepäraseid seeni, mida võib pannil koheselt praadida. Prae seened Alma Eesti võiga ning lisa sool, hakitud sibul ja küüslauk. Lisa segule eelnevalt keedetud riis ja seejärel Valio Ruoka Mustapekka piprajuustu toidukoor. Sega kõik läbi ning kuumuta tasasel tulel paar minutit. Soovi korral võid segule lisada ka eelnevalt praetud hakkliha.
Täida paprikad seene-riisi seguga ja puista peale Valio Võru riivjuustu. Küpseta paprikat ahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
Head isu!