Baklažaani timbal spinatisalati ja värske basiiliku kastmega
riivitud Atleet juustu | 200 g |
Forte juustu | 50 g |
oliiviõli | 2 spl |
baklžaani | 2 |
punane paprika | 1 |
suvikõrvits | 1 |
šalottsibulat | 3 |
küüslauguküüs | 1 |
värsket basiilikut | 8 lehekest |
maitsestamiseks soola-pipart |
Dipikaste
Alma hapukoort | 150 g |
värsket basiilikut (väiksem peotäis) | peotäis |
maitsestamiseks musta pipart ja soola |
Lõika baklažaanist u. 1 cm paksused ratad ning grilli neid mõlemalt küljelt umbes 2 minutit, maitsesta soola ja pipraga.
Ülejäänud köögiviljadest lõika väiksemad kuubikud ja kuumuta need oliiviõliga kergelt läbi. Sega hulka balsamico, kapparid ja peeneks hakitud basiilik. Kuumuta veel pisut, seejärel eemalda tulelt ja jäta jahtuma.
Aseta timbali vormi põhja baklažaanist lõigatud ratas, millele aseta mõni lusikatäis köögiviljasegu ning puista see lõpuks üle juustuga. Korda, kuni vorm on ääreni täidetud, kuid jälgi, et viimaseks kihiks jääks baklažaaniratas. Täida ka ülejäänud vormid ning küpseta ahjus 180C juures ca 12-15 minutit.
Timbali juurde serveeritava dipikastme valmistamist alusta basiilikulehtede väga peeneks tükeldamisest/purustamisest. Saadud püree seda kokku hapukoore ja maitseainetega.
Serveerimisel aseta timbalid taldrikule koos spinatilehtedega, lisa lusikatäis kastet ning kaunista Forte juustu laastudega.