Baklažaani timbal spinatisalati ja värske basiiliku kastmega

riivitud Atleet juustu 200 g
Forte juustu 50 g
oliiviõli 2 spl
baklžaani 2
punane paprika 1
suvikõrvits 1
šalottsibulat 3
küüslauguküüs 1
värsket basiilikut 8 lehekest
maitsestamiseks soola-pipart

Dipikaste

Alma hapukoort 150 g
värsket basiilikut (väiksem peotäis) peotäis
maitsestamiseks musta pipart ja soola

Lõika baklažaanist u. 1 cm paksused ratad ning grilli neid mõlemalt küljelt umbes 2 minutit, maitsesta soola ja pipraga.

Ülejäänud köögiviljadest lõika väiksemad kuubikud ja kuumuta need oliiviõliga kergelt läbi. Sega hulka balsamico, kapparid ja peeneks hakitud basiilik. Kuumuta veel pisut, seejärel eemalda tulelt ja jäta jahtuma.

Aseta timbali vormi põhja baklažaanist lõigatud ratas, millele aseta mõni lusikatäis köögiviljasegu ning puista see lõpuks üle juustuga. Korda, kuni vorm on ääreni täidetud, kuid jälgi, et viimaseks kihiks jääks baklažaaniratas. Täida ka ülejäänud vormid ning küpseta ahjus 180C juures ca 12-15 minutit.

Timbali juurde serveeritava dipikastme valmistamist alusta basiilikulehtede väga peeneks tükeldamisest/purustamisest. Saadud püree seda kokku hapukoore ja maitseainetega. 

Serveerimisel aseta timbalid taldrikule koos spinatilehtedega, lisa lusikatäis kastet ning kaunista Forte juustu laastudega.